Dos projectes, una gran història:
el veïnat de Barcelona

RetratsBcn és un projecte fotogràfic ideat per Cesc Sales amb la intenció de fer una guia de Barcelona a través dels seus veïns i de les seves històries. Una guia viva i tant infinita com gent que viu la ciutat: la que hi resideix, la que hi treballa, la que la visita, la pensa, la somia… La guia es composa a través de retrats sobre els que cada model, localitzat en un punt concret de la ciutat, escriu un text. D’aquesta manera, la ciutat de Barcelona es reflexa mitjançant el cor i les sensacions que els seus protagonistes ens transmeten. En definitiva, la ciutat de Barcelona i la seva gent…

El Veïnat és un dels vins del projecte Viñedos Singulares, que han fet realitat els germans Luis i Carlos Barrero, també veïns de Barcelona. En la recerca de diferents vins especials i únics, van sentir a parlar d’una finca del la D.O. Montsant al poblet de La Mola de la que se’n deien meravelles, però no aconseguien trobar-la. Cansats de fer tombs pels voltants del poble, van preguntar per les parcel·les a uns veïns, que alhora, van preguntar a uns altres veïns que coneixien… finalment, entre els uns i els altres van aconseguir trobar-les! D’aquella vinya, dos anys més tard i després de 6 mesos de criança va nèixer la primera edició d’El Veïnat! Un vi que no hauria estat possible sense l’ajuda de tots aquells veïns anònims!

Quina és la conexió de tot plegat?

RetratsBcn és un projecte fet per la gent i que enllaça perfectament amb la filosofia de Viñedos Singulares, vins que s’arrelen al moment de consum i no pas a la seva DO o a la varietat de raïm amb la que s’elaboren i, encara enllaça millor amb concretament amb El Veïnat, una garnatxa DO Montsant que, a diferència de la majoria, és amigable i fàcil, com els veïns de Barcelona.

Què és el que estem fent?

Estem explicant una història molt més gran encara. A través d’una exposició itinerant a partir de retrats escollits de RetratsBcn, visitarem la ciutat a través de l’afinitat dels que la senten seva. L’exposició recorrerà els diferents barris de Barcelon, i també alguns dels seus restaurants i locals més emblemàtics, on podrem compartir una copa de El Veïnat mentre gaudim de l’exhibició fotogràfica.

El tret de sortida a l’exposició itinerant el donarà una gran inauguració que es realitazarà properament on comptarem amb la presència d’alguns dels seus protagonistes i on presentarem la collita 2018 de El Veïnat, que estarà etiquetada amb les tres imatges més representatives de RetratsBCN per tal que tots aquells que se senten veïns de Barcelona, tinguin presència en els nostres vins.

On podeu comprar-lo?

Consulteu el mapa amb el llistat d’establiments on el podeu adquirir (punts vermells)

Veure el mapa d’establiments

També podeu comprar “el Veïnat” Decántalo.com, la botiga online especializada en vins.

Comprar a decantalo.com

Comprant aquesta ampolla col·labores amb Amics de la Gent Gran per a que cap persona gran visqui en soledat

Els veïns de Barcelona són els protagonistes d’aquesta edició limitada, per aixòens endinsem en les seves relacions, basades en el suport quotidià, la convivència del dia a dia i la rutina. I de vegades, relacions molt més profundes i altruistes, com les que promou l’associació Amics de la Gent Gran, que dóna suport a les persones grans que viuen soles a la ciutat per tal que se sentin acompanyades. Amb cada ampolla d’El Veïnat que compris estaràs col·laborant amb l’associació amb un euro per a activitats d’acompanyament i oci que donarà Viñedos Singulares. Els ajudes?