“L’estació de Sants és el centre del formiguer barceloní pels que venim de fora. Mai he viscut a la ciutat però també mai he deixat de venir-hi. Els que practiquem l’esport de risc temporal de venir a la ciutat en tren som barcelonins d’adopció per més que ens sentim orgullosos de ser de poble. I en aquest sentit Sants és tant la nostra porta d’arribada com la nostra porta de sortida. Sants és lluny d’on véns quan hi arribes i baixes del Rodalies i, alhora, és a prop de casa quan hi tornes i puges al tren de retorn a la casella de sortida. Per a mi Sants és una porta que sempre s’obre empenyent i amb pressa. Sóc plenament conscient que no és, ni de bon tros, el lloc més bonic de Barcelona però també és indubtable que n’és tot un símbol. En el que segur que ens posarem d’acord és en que es tracta d’una estació desangelada i sense encant però, al cap i a la fi, el significat de les coses els hi acabes donant tu. Sants és feina i és casa i, sobretot, és punt de partida per anar allà on vulguis. Per això he escollit aquest racó de Barcelona: l’estació de Sants.”

Veure el lloc al mapa