“Nascut, criat i crescut a Sarrià. Independitzat a Sant Gervasi. De tota la vida unit a Barcelona i enamorat d’aquesta ciutat única, on mar i muntanya s’abracen aplegant enmig l’entramat de carrerons, el respectable quadrant i la munió de poblets absorbits que fan un indret excepcional i meravellós, on Collserola destaca com un referent, ja d’infància, des d’on s’albira fins l’alè del mar. Aquí va ser on, de ben petit, vaig iniciar un camí de la mà de mon pare, que em duia a un insòlit pantà: el pantà de Vallvidrera. Aquest cercle (qui ho anava a dir!) s’ha tancat…

Molts són els records que m’envolten en aquest lloc, alhora tan apartat i proper, desconegut de tants (i que així segueixi per temps), dins d’un parc natural. Una ferma presa de totxanes frena l’aigua que abastia l’antic poble de Sarrià, rodejada de la verdor de la muntanya i presidida per la casa de color salmó del guarda, l’actual Penya Barcelonista de Vallvidrera.
Un pantà, una presa, un entorn… uns records! I Les granotes, quan cau el vespre, s’apoderen del silenci de Collserola i els sentiments invaeixen la ment i el cor.
Gràcies Pa.”
Veure el lloc al mapa