“Havia de triar un lloc de Barcelona que m’aportés alguna cosa. Com a reusenca de tota la vida que sóc, fa 13 anys que creo històries i sensacions en cada racó de Barcelona, és el que passa quan vas descobrint una nova ciutat. Però en aquest cas he optat per un racó, on la història no és meva, sinó de la meva mare. Ella va nèixer aquí, a Barcelona, al carrer Consell de Cent, just on hi havia el convent de Les Germanetes. Aquest tram de carrer ha canviat molt, però aquí, només hi havia dos únics edificis alts i prims, i separats (molt estrany per la massificació que pateix Barcelona). L’altre edifici va ser enderrocat en caure-li una bomba durant la guerra civil, per sort, a l’altre no. Si no, potser jo no seria aquí. En aquest únic edifici en tot el tram, alt i prim i aïllat, hi va nèixer la meva mare, enmig de tota la numbrosa família. De petita, quan ens explicava anècdotes, moltes eren d’aquest petit pis. Jo vaig arribar a veure’l, i em fascinava passar per aquí i veure i trepitjar i imaginar com havia de ser. Per mi aquell edifici alt, prim i aïllat em semblava màgic i estrany, semblava com una petita torre d’un castell oblidat. Ara ja no hi és, el van enderrocar fa poc, i el número del pis, ara està penjat a la paret de casa nostra. És una sensació estranya passar per aquí, una barreja de sentiments, per això he triat aquest lloc, per remomerar una història oblidada i perduda.”

Veure el lloc al mapa