“El Mercat de la Concepció, el passatge Pla i els carrers de la Dreta de l’Eixample sempre seran especials per a mi. Quan vaig deixar Terrassa per venir a viure a Barcelona, em semblava impossible poder trobar el caliu d’un barri enmig de la gran ciutat i aquí, no només ho vaig aconseguir, sinó que me’n vaig emportar grans i bons amics. El “bon dia” del quiosquer de la cantonada, el peixater del Mercat amb les seves gambes de Palamós -vermelles i fresques-, les flors del Navarro -24h disponibles per arrencar un somriure-, la gentilesa de la mestressa de la casa Reus, la cita habitual de cada vespre amb els amics de la Bala… Podria posar molts exemples. Encara que pugui semblar mentida, en aquest barri vaig aconseguir tenir les mateixes sensacions que sento cada vegada que vaig a Guimerà, el meu poble d’estiueig que, si em permeteu, us recomano visitar si voleu veure una vila medieval amb molt d’encant (i també caliu), que es troba en el top 10 dels pobles més bonics de Lleida (i no ho dic només jo, també ho diu un estudi!). Allò de sortir al carrer i trobar-te els botiguers, que et reconeixen i sempre tenen alguna paraula amable per tu, petar la xerrada amb algun veí o veïna mentre vas a comprar el pa, conversar amb l’avi que passeja el gos i llegeix el diari o passar a comprar dues taronges i acabar sortint amb cinc coses més. Fins i tot quan penso en aquest al barri, tinc aquella malenconia que ens envaeix a tots els que hem tingut records d’infantesa en un poble d’estiueig… Qui ho sap, potser algun dia hi torno, el que sí que puc dir del cert és que, encara que no us ho pugueu creure, a Barcelona també podreu trobar l’escalfor de barri, aquella que ens acompanya i ens fa començar i acabar el dia d’una altra manera”.

Veure el lloc al mapa