“Fa 12 anys que vaig trepitjar per primera vegada aquesta plaça. Havia començat la universitat aquell any i per una noia de poble com jo, viure a la capital era estar al punt neuràlgic de tots els esdeveniments revolucionaris importants. Un dia estava anant a la universitat quan una amiga em va trucar per dir-me que hi havia una manifestació a la plaça Revolució. Sense dubtar-ho vaig dir que sí i quan vaig ser-hi, vaig deixar-me engolir per tota aquella munió de gent que es rebel·lava. Des d’aquell moment vaig saber que algun dia hi acabaria vivint… i ja hi porto 7 anys! Més tard van haver-hi més manifestacions: la del NO a les guerres del Kurdistan, la dels Indignats, del 15M, del dret a decidir, del banc Expropiat, el dels Refugiats, del NO al masclisme, del SÍ al feminisme… Ningú pot dubtar que tots aquests moviments i moments revolucionaris han fet d’aquesta plaça, la plaça més representativa de les revolucions socials de la història contemporània de Catalunya i el focus principal de contestació a un sistema completament antidemocràtic i heteropatriarcal.”

Veure el lloc al mapa