“Sóc de l’Hospitalet de Llobregat, una localitat on sempre he viscut fins que fa 9 anys em vaig instal·lar a Barcelona. Suposo que l’instint –marcat pels records de la meva infantesa– em va portar cap Sant Antoni. Encara no tenia el gust de conèixer-lo, només recordava el mercat, de quan acompanyava a la meva àvia.
El mercat de Sant Antoni, ubicat al barri que li dóna nom, és per a mi un dels més espectaculars que he vist mai. Casualitats de la vida o del destí, des de la terrassa de casa veig la seva cúpula, des d’on puc contemplar-la durant llargues estones, mentre em venen tot tipus de pensaments al cap. La bellesa del paisatge fa que, si n’hi ha algun de borrós, acabi sent clar i positiu. Quan passo pel davant, ara en obres, he de parar a mirar-me’l, no ho puc evitar. Les seves façanes amb tot tipus de detalls i ornamentes em fascinen i em fan viatjar als moments en què, de petita, agafava la mà de l’àvia Manolita i passejàvem entre les paradetes, remenant i remenant fins trobar les betes i els fils que ella volia. Recordo com ho observava tot amb atenció, amb la mirada innocent d’una nena amb ganes d’absorbir tot el que els seus ulls eren capaços de veure. De fet, quan tanco els ulls, encara visualitzo aquestes imatges, retingudes malgrat el pas del temps. Sovint, els record es mantenen per sempre i es presenten de manera nítida quan un més ho necessita. Avui, aquest barri ara de moda, recorda, com jo, la seva essència, i fa que els que hi hem compartit alguna cosa amb ell mantinguem amb claredat la nostra mirada. Per sort, els anys no sempre ho esborren tot.”

Veure el lloc al mapa