“La vida té cops amagats. No saps com, però et porta per camins en què no havies pensat mai. Així fas noves descobertes. Igualada és una capital de comarca, amb molts serveis que ens atenen, però algunes atencions les hem de cercar a la capital. Així fou com una determinada dolència va portar-me, vàries vegades, a haver de ser atesa en el gran centre hospitalari de la Barceloneta. Sortia de casa amb el cotxe de línia i arribava a la Ciutat Comptal. Allí, amb el bus 59, feia un recorregut turístic per la gran urb, passant per uns punts cabdals d’ella i, al cap d’una hora, arribava a l’Hospital del Mar. Pel meu retrat BCN m’he decantat per l’encanteri d’aquesta típica barriada, que vaig conèixer, per coses de la vida. Aquells carrerons plens de vida; aquelles dues torres, gairebé bessones; l’hotel vela; la munió de llocs on pots menjar bé, econòmicament; la platja… varen endinsar-me en un lloc, immers en la gran metròpoli, però amb identitat pròpia i especial.”

Veure el lloc al mapa