” EL CAMÍ DE L’ESCOLA “Si la barqueta es tomba, nena no tinguis por…” el pati de l’escola ha quedat com un jardí penjant, un oasi dins Ciutat Vella, el tanca una paret foradada per un balcó que mira a la placeta Isidre Nonell, a través de la seva reixa trèiem els caparrons per badar guaitant els vianants passar. Ara, dos llavis sensuals a punt de besar-se l’acaronen “…tira la canya a l’aigua….”
Passo per la vora, sento crits i rialles de canalla, m’imagino que del petit estany del mig brolla l’aigua i que les carpes de colors esperen que caigui alguna molla d’entrepà. “… i agafa’t al timó”
“Si la barqueta es tomba, nena no tinguis por…” fent el camí de tornada per la tarda, sempre dues rutines, arribar a la cantonada de Ripoll amb Sagristans parar-nos davant les dues màquines dispensadores, una de xiclets de bola i l’altra de cacauets, prémer la palanca posar les manetes i esperar que hi hagués sort! després corrents cap al carrer dels Capellans resseguir les rajoles de la façana de la seu del Col·legi d’Arquitectes, fent equilibris a veure qui queia el primer “….alça la cama enlaire i fes un saltiró.”
Seguir corrent pel carrer dels Boters, plaça Cucurulla, gir a l’esquerra carrer del Pi i recte fins a casa….”Si la barqueta es tomba…”
El camí de casa-escola Estudi PIPPO i viceversa (c/del Pi – c/Ripoll, 25) el vaig estar fent des dels 3 fins el 8 anys. L’escola ja no hi és, el pati ha quedat orfe. “

Veure el lloc al mapa